Sök
The Quiet Triumph i Peking och Hong Kong

The Quiet Triumph i Peking och Hong Kong

The Quiet Triumph: How Arbitration Changed the Worlds världsturné fortsätter, nästa anhalt är Peking och Hong Kong.

Ett flertal skiljedomsexperter medverkade i filmen, b.la. Professor Tang Houzhi, den tidigare Vice Generalsekreteraren för China International Economic and Trade Arbitration Commission (CIETAC). Professor Tang Houzhi talade om hans erfarenheter från konflikter mellan Kina och Väst som ofta resulterade i att man hade svårt att komma överens om skiljeförfarandets säte. I dessa lägen valde man ofta Stockholm mot bakgrund av Sveriges långa och erkända rykte som neutralt land. I filmen medverkade även personer från den yngre generationen, såsom Jessica Fei från Herbert Smith FreeHills och Dai Wen från Mannheimer Swartling.

CIETAC kommer att visa filmen i Peking den 14 juni 2017 och dagen därpå kommer även Hong Kong International Arbitration Center (HKIAC) att visa den. Både eventen kommer att inledas med ett kort seminarium där SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson och vice ordförande Jakob Ragnwaldh kommer att tala om trender inom internationell skiljedomsrätt, såsom interimistisk skiljeman.

Eventet är ett samarbete mellan CEITAC, HKIAC och Herbert Smith FreeHills.

Se programmet för Peking här.

Se programmet för Hong Kong här.

Se trailern här.

Nu finns filmen även med kinesiska undertexter, läs mer här.

 

Möjliggörande av hållbara investeringar

Möjliggörande av hållbara investeringar

Den 12 maj 2017 samlades energipolicyexperter och statligt utsända representanter på International Energy Charter Forum i Bryssel. Syftet var att möjliggöra investeringar inom hållbar utveckling för att kunna infria löften från Parisavtalet och de hållbara utvecklingsmålen.

Eventet hölls i sekretariatets nya huvudkontor i Bryssel. I publiken fanns över hundra deltagare som lyssnade på talare som delade med sig av deras insikter om vikten av en stabil och långsiktig energipolitik, på såväl nationell som regional nivå.

SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson betonade i sitt öppningsanförande att Energy Charter Treaty representerar ett viktigt regelverk för att uppmuntra hållbara energiinvesteringar. Hon nämnde också att det i Sverige förs diskussioner kring att införa lagar gällande målen för utsläppsminskning.

Rachel Kyte som är VD för det globala initiativet Sustainable Energy for All (SE4ALL), satte ribban för konferensen med hennes Keynote-presentation som understrykte att det inte råder någon brist på kapital till att uppnå hållbar energi för alla människor. Vidare nämnde hon att trenden har varit positiv i ett antal länder, exempelvis i Indien där el från solpaneler i ett aktuellt anbud var billigare än el från fossila källor.

Slutligen presenterade SCC:s kommunikationsansvarige Sukma Dwi Andrina Stockholm Treaty Lab Prize. Ett pris där SCC, genom en innovationstävling, vill bidra till bättre politiska åtgärder för att uppmuntra hållbara investeringar.

SCC har samarbetat med Energy Charter Secretariat vid ett flertal tidigare konferenser, exempelvis på Stockholm Energy Charter Forum där SCC var värd.

Här kan du se en presentation av alla talare.

Fler nyheter
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här