Sök
Kostnader i investeringstvister: vanliga frågor

Kostnader i investeringstvister: vanliga frågor

Investeringstvister och fördelning av kostnader liksom effekten av s.k. Third Party Funding är två av de ämnen som kommer att diskuteras på en kommande konferens i Frankfurt, organiserad av SCC i samarbete med McDermott Will & Emery och Goethe University Frankfurt am Main.

Specifika ämnen inkluderar:

  • Hur fördelas kostnader i investeringstvister?
  • Effektivitet och kostnadsminimering i investeringstvister
  • Third Party Funders och investeringstvister

Seminariet genomförs i samband med 2018 Frankfurt Investment Arbitration Moot (FIAM) och bland talarna finns Sabine Konrad, partner, McDermott Will & Emery, Fredrik Andersson, partner, Mannheimer Swartling och SCCs styrelsemedlem Dmitri Evseev, partner, Arnold & Porter Kay Scholer.

Konferensen avslutas med filmen The Quiet Triumph: How Arbitration Changed the World.

Se programmet här.

Läs mer om FIAM 2018 här.

Läs mer om the Quiet Triumph här.

SCC talar om mångfald vid ett populärt evenemang i Oslo

SCC talar om mångfald vid ett populärt evenemang i Oslo

Den 6 februari talade SCCs jurist Anja-Håvedal Ipp om mångfald inom skiljeförfaranden på ett evenemang i Oslo. Konferensen arrangerades av den norska advokatbyrån Haavind och samlade över 150 av norges mest framträdande skiljedomare, advokater och domare för att träffas och diskutera trender och vanliga utmaningar.

Konferensen var uppdelad i två paneler, en diskuterade ny teknologi inom tvistlösning och den andra mångfald inom tvistlösning. I sin presentation berättade Anja att de flesta ledande skiljedomsinstitut rapporterar att endast cirka 20% av alla utsedda skiljedomare är kvinnor och att än färre är från länder utanför Västeuropa och Nordamerika. Hon talade även om ett antal initiativ såsom ERA Pledge, vars syfte är att uppnå större mångfald inom skiljeförfaranden.

En rapport från evenemanget finns tillgänglig här (på norska).

Fler nyheter
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här