Sök
Stockholm Treaty Lab: Meet the Jury

Stockholm Treaty Lab: Meet the Jury

Tävlingen fortskrider med sju nya lag som har registrerat sig inom loppet av två veckor efter att registreringen öppnade. Vilka kommer att döma bidragen?

Fem experter inom internationell rätt, nationalekonomi och klimatvetenskap har anslutit sig till Stockholm Treaty Lab Prize jury.

David Rivkin är ordförande för Debevoise & Plimpton’s International Dispute Resolution Group och tidigare chef för International Bar Association. Han är konsekvent rankad som en av världens bästa skiljemän.

Per Klevnäs är partner vid Material Economics i Stockholm. Han har en omfattande internationell och svensk erfarenhet som konsult inom energi, miljö och klimat.

Annette Magnusson är generalsekreterare för Skiljedomsinstitutet vid Stockholms Handelskammare. Hon är en frekvent återkommande talare inom internationella skiljeförfaranden och framväxten av juridiska tjänster världen över.

Michael Lazarus är chef för U.S Center of the Stockholm Environment Institute. Han har över 20 års erfarenhet av energi- och miljöanalys.

M Sornarajah är professor i juridik vid National University of Singapore. Han var tidigare chef för University of Tasmania och har en omfattande erfarenhet av internationell rätt.

Läs mer om juryn här.

Om tävlingen

Stockhom Treaty Lab Prize förväntas attrahera tvärvetenskapliga lag från hela världen. Lagen kommer att tävla om att ta fram ett fördrag som har störst möjlighet att öka antalet gröna investeringar. Det vinnande bidraget kommer att bli presenterat för intressenter på en hög nivå i ett globalt sammanhang.

undefined

 

SCC i Minsk: Innovativt såväl som kostnads- och tidseffektivt skiljeförfarande i SCCs nya skiljedomsregler

SCC i Minsk: Innovativt såväl som kostnads- och tidseffektivt skiljeförfarande i SCCs nya skiljedomsregler

SCC kommer tillsammans med svenska ambassaden i Minsk och The Eastern European Dispute Resolution Forum att arrangera ett internationellt seminarium i Minsk den 21 september 2017. På agendan står förändringarna i SCCs uppdaterade skiljedomsregler för 2017.

Den första januari 2017 trädde en ny version av SCCs skiljedomsregler i kraft. Samtidigt som man behåller den kontinuitet som har kommit att förknippas med SCCs skiljeförfaranden, har de nya reglerna introducerat ett antal beaktansvärda förbättringar som syftar till att effektivisera skiljeförfaranden, summariska processer inkluderat, hanterandet av partanslutning samt hanterandet av flertal  yrkande  i ett enskilt skiljeförfarande.

Seminariet ger deltagarna en möjlighet att bekanta sig med varandra och att diskutera detaljerna i SCCs innovativa processer såväl som att delta i ett spelat skiljeförfarande gällande SCCs processer för skiljeförfaranden med en interimistisk skiljeman. Bland talarna finns experter inom internationella skiljeförfaranden baserade i Stockholm, Minsk, London och Moskva.

Seminariet kommer att avslutas med en Minsk-premiär av filmen The Quiet Triumph: How Arbitration Changed the World.

Se hela programmet här.

Registrera här.

Seminariet är på engelska och kostnadsfritt. Våra sponsorer:

Mannheimer SwartlingMansorsSorainenFieldfisher and Lindahl.

 

Fler nyheter
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här