Sök
Internationell målgrupp för Swedish Arbitration Portal

Internationell målgrupp för Swedish Arbitration Portal

Mer än 8 300 internationella användare besökte The Swedish Arbitration Portal förra året. Portalen, som lanserades i maj 2012, är en gratistjänst som tillhandahåller engelska översättningar av svenska domar som rör skiljeförfarande.

The Swedish Arbitration Portal innehåller domar, från samtliga domstolsinstanser i Sverige, relaterade till svenska och internationella skiljeförfaranden.

Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut står bakom portalen som ger fri tillgång till de översatta domarna. 

Syftet med portalen är att göra svensk rättspraxis tillgänglig för en internationell publik. De inofficiella engelska översättningarna av domarna som finns tillgängliga på portalen tillhandahålls av SCC, med medverkan av yrkesverksamma inom skiljeförfarande i Sverige.

Portalen uppdateras kontinuerligt med nya domar. Om ett mål du letar efter saknas – meddela oss genom e-post till arbitration@chamber.se, så ser vi till att översätta och publicera domen.

 

Alltsedan portalens lansering har dess användande ökat och idag har portalen en global räckvidd. Förra året var USA, Ryssland och Storbritannien de tre länder som portalen fick flest internationella besökare ifrån.

Topp tio - besökare per land

Portalen kan nås genom SCC:s webbplats, sccinstitute.se/.

Tips till hängmattan: podd om skiljeförfarande

Tips till hängmattan: podd om skiljeförfarande

Annette Magnusson, SCC:s generalsekreterare, intervjuades nyligen i Affärsvärldens podcast-serie.

I podden talar Annette Magnusson bland annat om hur Sverige och Stockholm utvecklats till en unik aktör inom internationell tvistlösning.  

”Många länder vill ha ett internationellt skiljedomsinstitut [som SCC], det är attraktivt och betraktas som varumärkesbyggande för staden och landet.”

Hon nämner också tre viktiga framtidsfrågor för SCC; digitalisering, att möta affärslivets ökade komplexitet, och betydelsen av mångfald vid utseende av skiljedomare.

 

Lyssna på podden (intervjun startar ca 7.45)

Läs artikelsammandrag av podden

Fler nyheter
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här