Sök

Ansök till ett av de högst globalt rankade magisterprogrammen i skiljemannarätt

Den internationellt erkända magisterutbildningen i skiljemannarätt vid Stockholms universitet kommer under våren ta emot ansökningar för läsåret 2015/16.

ICAL-programmet vid Stockholms universitet är ett av de bäst rankade magisterprogrammen i internationell skiljemannarätt på global nivå. Runt 300 studenter från 70 olika länder har gått utbildningen sedan den startades år 2003.

Studenter på programmet har genomgående presterat mycket högt inte minst på internationella rättegångstävlingar inom skiljemannarätt, och gått vidare till mycket framgångsrika karriärer.

Stockholm har länge varit en attraktiv plats för internationell tvistlösning vilket innebär att studenter vid ICAL programmet har en unik möjlighet att lära från den erfarna skiljemannakår som är aktiv i Stockholm.

SCC stödjer även programmet genom praktikplatser, gästföreläsningar och ett tätt samarbete med fakulteten för den viktiga kopplingen mellan studenter och praktiker.

SCC:s vice styrelseordförande och ICAL programmets kursföreståndare Dr. Patricia Shaughnessy kommer återigen att undervisa vid magisterutbildningen till hösten. Dr. Shaughnessy har tillbringat det senaste året som Scholar in Residence hos Wilmer Cutler Pickering Hale och Dorr LLP samt som gästforskare vid Queen Mary University of London’s School of International Arbitration.

Stockholms universitet tar emot ansökningar till ICAL programmet mellan 2:a mars och 15:e april 2015.

Mer information om ICAL- Master of International Commercial Arbitration Law
För mer information om ansökningsprocessen kontakta Fabricio Fortese på Stockholms universitet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här