Sök

Fullskaligt stipendium utlyst för icke EU-medborgare

SAA har donerat ett fullskaligt stipendium för en icke EU-medborgare som vill studera det internationellt erkända magisterprogrammet i internationell skiljemannarätt vid Stockholms universitet.

ICAL-programmet vid Stockholms universitet är ett av de bäst rankade magisterprogrammen i internationell skiljemannarätt på global nivå. Runt 300 studenter från 70 olika länder har gått utbildningen sedan den startades år 2003. 

Studenter på programmet har genomgående presterat mycket högt inte minst på internationella rättegångstävlingar inom skiljemannarätt, och gått vidare till mycket framgångsrika karriärer.

Studenter vid ICAL programmet får en unik möjlighet att utvecklas även utanför klassrummet genom att delta vid seminarier, konferenser och genom att besöka advokatbyråer och organisationer.

SCC stödjer även programmet genom praktikplatser, gästföreläsningar och ett tätt samarbete med fakulteten för den viktiga kopplingen mellan studenter och praktiker. 

Ansökningar till ICAL programmet och SAA:s stipendium kan göras mellan 2 mars och 15 april 2015.

Information om stipendiet

Ansökningsformulär

Ansökningsinformation

Mer information om ICAL programmet

Swedish Arbitration Association (SAA) är en förening för jurister över hela världen som är hängivna skiljeförfarandets teori och praktik. Genom konferenser, seminarium, utbildning av skiljemän och publiceringsprojekt, stöttar SAA skiljeförfarande som tvistlösningsmetod, svensk och internationell skiljedomsrätt samt Sverige som säte i internationella skiljeförfaranden. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här