Sök

ITF Forum: ISDS betydelse för ekonomisk utveckling och tillväxt

Den 12 juni möts Hans Stråberg (Investor AB), Christofer Fjellner (Europaparlamentariker M) och Håkan Svenneling (Riksdagsledamot V) för en debatt kring vikten av ISDS ur ett ekonomiskt perspektiv.

Den 12 juni anordnas nästa Investment Treaty Forum i Stockholm på temat ”Europe as an Investment Treaty Actor”.

Dagen inleds med en paneldebatt kring vilken betydelse tvistlösningsmekanismen ISDS (Investor-State Dispute Settlement) kan ha för att främja den ekonomiska tillväxten och utvecklingen i Europa. Varför är det viktigt med investeringsskydd? Hur kan detta skapa tillväxt och jobb? Varför är detta särskilt viktigt i det nuvarande ekonomiska klimatet?

Panelen består av:


Hans Stråberg
är styrelseledamot hos Investor AB och Stora Enso och är därtill styrelseordförande i Atlas Copco och CTEK AB. Hans Stråberg var VD och koncernchef för Electrolux AB under åren 2002–2010, där han var en av de yngsta företagsledarna för ett globalt Fortune 500 företag.

Christofer Fjellner har suttit i Europaparlamentet sedan 2004 för Moderaterna och är den yngsta omvalda ledamoten. Han är ledamot i miljöutskottet och utskottet för internationell handel (INTA) i Europaparlamentet.

Håkan Svenneling blev invald i Sveriges riksdag 2014 och blev i samband med detta Sveriges landsbygdspolitiska talesperson. Han är även suppleant i Näringsutskottet.

Panelen kommer modereras utav Stockholms Handelskammares chefsekonom Andreas Hatzigeorgiou.

Läs mer och anmäl dig till konferensen här

Den 11:e juni bjuder även SCC in till ett välkomstmingel hos Stockholms Handelskammare där tillfälle ges att träffa talarna innan konferensen går av stapeln.

Anmäl dig till välkomstminglet här

 Vill du läsa mer om ISDS? Besök ISDS-Bloggen

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här