Sök

SSC:s regler på Frankfurt Moot

Frankfurt Investment Moot Court har valt SCC:s regler för 2016 års tävling. I samband med Moot Court bjuder SCC in till en konferens om de viktigaste kännetecknen för SCC: s regler samt hur de bidragit till andelen investeringsmål hos institutet.

Under denna halvdagskonferens kommer deltagarna att få ta del av best practise och de senaste trenderna inom investeringstvister, baserat på en översikt av mer än 70 investeringstvister administrerade av SCC. Andelen mål hos SCC som rör investeringstvister har ökat under de senaste åren, och SCC är idag världens näst största institution för lösning av investeringstvister under sina egna regler.

Bland de tiotalet talare som medverkar på konferensen kan nämnas Sabine Konrad, Kaj Hobér, Charles Poncet, och Georgios Petrochilos, med flera. Formatet är också anpassat för att tillåta diskussioner och utbyte av erfarenheter med deltagarna.

Mer information: Se inbjudan

Program

Frankfurt Investment Arbitration Moot Court är en internationell studenttävling som fokuserar på investeringsskydd. Eleverna presenterar sina argument muntligen inför skiljedomstolar bestående av specialister inom investeringsavtal. I år kommer reglerna att vara SSC:s Skiljedomsregler.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här