Sök

Stockholm ansöker om ICCA Congress 2020

SCC har tillsammans med Swedish Arbitration Association (SAA) och Stockholms ledande advokatbyråer formellt ansökt om att få arrangera ICCA Congress 2020.

ICCA Congress är en av de mest prestigefyllda händelserna i skiljedomsvärlden. Kongressen, som hålls vartannat år, lockar runt tusen medlemmar och delegater och är en av de viktigaste mötesplatserna för det internationella samfundet för skiljeförfarande.

Stockholms ansökan har fått ett starkt stöd från flera departement, juridiska myndigheter, universitet och organisationer i Sverige, liksom från juridiska institut och organisationer i övriga Norden och Baltikum. De lokala byråer och svenska filialer till internationella byråer som har uttryckt extra stöd är Baker & McKenzieGernandt & DanielssonLindahlLinklatersMannheimer SwartlingMaqsRoschierSetterwalls,  Vinge och White & Case.

Vilken stad som får äran att stå värd för kongressen 2020 kommer att meddelas i maj 2016 under nästkommande ICCA Congress.

Stockholm, som anordnade ICCA Congress år 1990, hoppas på stöd från det internationella skiljesamfundet att 30 år senare återigen få välkomna kongressen till staden.

Vill du veta mer om den svenska kandidaturen, vänligen kontakta SCC:s jurist Nina Berggren, nina.berggren@chamber.se, eller Jakob Ragnwaldh, jakob.ragnwaldh@msa.se, ordförande i Organizing Committee, ICCA Stockholm 2020.

undefined

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här