Sök

Andra teasern från filmen Quiet Triumph: Kungliga Nordstjärneorden

Den 21 oktober 2003 mottog professor Tang Houzhi, professor Sergei N Lebedev, och domare Howard M Holtzmann, den Kungliga Nordstjärneorden ur Kung Carl XVI Gustafs hand. Detta unika ögonblick skildras i den nya teasern från filmen Quiet Triumph - How arbitration changed the world som har världspremiär under SCC:s 100-årsfirande den 19 januari 2017.

Professor Tang, professor Lebedev, och domare Holzmann tilldelades utmärkelserna för deras betydelsefulla insatser inom internationellt skiljeförfarande, och särskilt för arbetet inom detta område som var relaterat till Sverige.

Se teasern här:

Filmen - Quiet Triumph

Framgångarna inom internationellt skiljeförfarande är uppenbara för personer verksamma inom branschen, men nu är det dags för fler att få ta del av historien. Under århundraden har internationellt skiljeförfarande spelat en viktig roll för fredliga och konstruktiva relationer mellan stater. Genom tillhandahållande av gemensamma regler och fredlig tvistlösning, har skiljeförfarande varit en viktig byggsten i utvecklingen av internationell handel, och för ekonomisk utveckling.

Dokumentären Quiet Triumph, regisserad av svenska dokumentärfilmaren Martin Borgs, berättar historien om internationellt skiljeförfarande, med händelser i Sverige i förgrunden.

Filmen har premiär under SCC:s hundraårsjubileum den 19 januari 2017, på biograf Rigoletto i Stockholm.

Anmäl dig till premiären här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här