Anpassningen mellan skiljeförfarande och internationella affärer: SCC i Iran

Kan effektiv tvistlösning leda till bättre affärer? Den 9 november anordnar SCC och TRAC ett gemensamt event i Teheran, med fokus på anpassningen av internationell skiljeförfarande till internationell affärsverksamhet.

Öppningsanförandena kommer att hållas av SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson, samt av Oveis Rezvanian, Director på Teheran Regional Arbitration Centre (TRAC).

Seminariets första session kommer att kretsa kring hur effektiv tvistlösning kan relateras till framgångsrik affärsverksamhet. Här kommer talarna att diskutera och reflektera över hur några av de viktigaste inslagen i internationellt skiljeförfarande påverkar detta, som till exempel så kallad ”arbitral forum shopping”, utnämning av skiljemän, säte för skiljeförfarande, och tillämplig lag. Talare är Maria Nisell, advokat på Magnusson, och Mojtaba Kazazi, ledamot av TRAC Arbitration Board. Diskussionen kommer att modereras av SCC:s hedersordförande, Ulf Franke.

Därefter kommer Fredrik Andersson, Partner på Mannheimer Swartling, Göteborg, och Laya Joneidi, professor i juridik vid Teherans universitet, att diskutera innovationer inom skiljeförfarande som är anpassade till komplexa affärsmiljöer. Exempel på detta är interimistisk skiljeman eller interimistiska åtgärder, ”summary procedure” och ”fast-track arbitration”. Moderator i denna avslutande session är Adineh Abghari, chefsjurist vid TRAC.

Inbjudan

Program

Mer information om eventet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här