Sök

Från filmen Quiet Triumph – Möt Houzhi Tang

I dokumentären Quiet Triumph - How Arbitration Changed the World, intervjuas personer som varit del av den banbrytande utvecklingen inom internationellt skiljeförfarande, och vars kompetens och integritet bidragit till att göra världen bättre. Professor Houzhi Tang är en av dem.

Professor Tang var tidigare vice ordförande för China International Economic and Trade Arbitration Commission (CIETAC). CIETAC har sedan mycket länge har ett uppskattat och väl fungerande samarbete med Sverige och SCC.

Tang är specialiserad inom skiljemannarätt, avtalsrätt, bolagsrätt, investeringsfrågor samt joint ventures. När han under sina år vid CIETAC på nära håll såg tvister uppstå mellan Kina och västvärlden, såg han också att de tidvis hade svårt att komma överens om var sätet eller platsen för skiljeförfarandet skulle förläggas. Ofta kunde parterna dock enas om Stockholm, mycket beroende på Sveriges väletablerade rykte som en opartisk och neutral plats.

2003 tilldelades professor Tang den Kungliga Nordstjärneorden av Kung Carl XVI Gustaf för hans viktiga insatser för internationellt skiljeförfarande. Delar av ceremonin kan ses i denna video, där professor Tang också kommenterar utmärkelsen.

Filmen - Quiet Triumph

Framgångarna för internationellt skiljeförfarande är uppenbara för personer verksamma inom branschen, men nu är det dags för fler att få ta del av historien. Under århundraden har internationellt skiljeförfarande spelat en viktig roll för fredliga och konstruktiva relationer mellan stater. Genom tillhandahållande av gemensamma regler och fredlig tvistlösning, har skiljeförfarande varit en viktig byggsten i utvecklingen av internationell handel, och för ekonomisk utveckling.

Dokumentären Quiet Triumph, regisserad av svenska dokumentärfilmaren Martin Borgs, berättar historien om internationella skiljeförfaranden, med evenemang i Sverige i förgrunden.

Filmen har premiär under SCC:s hundraårsjubileum den 19 januari 2017, på Rigoletto i Stockholm.

Gå på premiären >>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här