Sök

Högintressanta talare till Stockholms Pre-Moot-konferens

Prof. Dr. Stefan Kröll och professor Jan Ramberg är två av de framstående talare som medverkar vid Stockholms Pre-Moot-konferens den 11 mars.

Varje år står SCC som värd för en konferens för de lag som deltar i Stockholm Pre-moot. Konferensens tema är kopplad till frågeställningen på som VIS Moot i Wien kommer att kretsa kring, och formatet brukar ge upphov till intressanta perspektiv och diskussioner. Det så kallade VIS Moot-problemet rör alltid en kommersiell transaktion, och de skiljedomsregler som tillämpas i år är Wiens skiljedomsregler (VIAC).

En av de mycket erkända talarna under konferensen är skiljedomsexperten Prof. Dr. Stefan Kröll, som också är en av författarna till årets Vis Moot-problem. Utöver Prof. Dr. Kröll märks bland andra professor Jan Ramberg, en återkommande talare vid denna konferens och CISG-expert, som även sitter i CISG Advisory Council där han bland annat skriver yttranden om tillämpningen av CISG. Från SCC:s sida deltar jurist Anja Håvedal Ipp.

Från programmet:

Stockholms Pre-Moot organiseras gemensamt av Stockholms universitet, Mannheimer Swartling och SCC som är värd för konferensen.

Program

Mer information och årets VIS Moot problem

Bekräftade deltagande lag, Stockholm Pre-Moot:

University of Tartu, Paris I Sorbonne, universitetet i Genève, Utrecht University, Wiens universitet, Ottawa University, Jagellonska universitetet i Kraków, PUC - Rio, Reykjavík University, Moskva Lomonosov State University, Helsingfors universitet, Stockholms universitet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här