Sök

Quiet Triumph – Jessica Fei och vikten av skiljeförfarande

Jessica Fei är en av huvudpersonerna i dokumentären Quiet Triumph – How arbitration changed the world, där hon bland annat talar om sin uppfattning av yrket. Quiet Triumph är en dokumentär som kommer att berätta historien om skiljemän och hur deras kompetenser och integritet har bidragit till att göra världen till en bättre plats.

Det mest intressanta med yrket, enligt Jessica Fei, är att det kan hjälpa människor att lösa sina missförstånd och att det uppmuntrar till mer samarbete. Hon anser att många tvister kan undvikas på ett tidigt stadium, redan innan man tar till skiljeförfarande för att lösa tvisten. Jessica fortsätter: "En del av processen är att utveckla en bättre förståelse i relationer."

Ms Fei började sin karriär med en högskoleutbildning i engelska. Hennes intresse för juridik och hennes vilja att hitta ett jobb där hon kunde använda sig av sina befintliga studier, ledde henne till ett jobb på China International Economic and Trade Arbitration Commission (CIETAC). Idag Jessica är partner på Herbert Smith Freehillskontor i Beijing och sitter även som en skiljeman hos olika institutioner, SCC är en av dem.

Filmen - Quiet Triumph

Framgången för internationellt skiljeförfarande förstås i allmänhet endast av aktörer inom branschen och nu är det dags att göra en okänd historia känd. Under många århundraden har internationellt skiljeförfarande spelat en viktig roll i att möjliggöra fredliga och konstruktiva relationer mellan stater. Genom att jobba med gemensamma regler och fredlig tvistlösning, har skiljeförfarande varit en viktig byggsten i utvecklingen av den internationella handeln och den ekonomiska utvecklingen.

Dokumentären Quiet Triumph, regisserad av svenska dokumentärfilmaren Martin Borgs, berättar historien om internationella skiljeförfaranden, med evenemang i Sverige i förgrunden.

Filmen har premiär under SCC:s hundraårsjubileum den 19 januari 2017, på Rigoletto i Stockholm.

Gå på  premiären >>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här