Sök

Registreringen öppen: Välkommen till SCC:s hundraårsjubileum 19-20 januari 2017

Registreringen till SCC:s hundraårsjubileum är nu öppen. Firandet beskriver SCC:s hundraåriga historia men belyser också betydelsen av effektiv och fredlig tvistlösning genom skiljeförfarande för global utveckling.

Internationellt skiljeförfarande har spelat en viktig roll för internationella relationer under många århundraden. Det främjar fredlig lösning av internationella konflikter, och utgör en viktig byggsten för internationell handel och ekonomisk utveckling.

 “SCC:s hundraårsfirande blir ett tillfälle att visa på betydelsen av gemensamma och väl fungerande regler för att lösa tvister på global nivå ”, säger SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson. “Framgångarna i Stockholm och för Sverige inom internationell skiljeförfarande illustrerar hur skiljeförfarande kan överbrygga politiska och kulturella motsättningar. Det skickar ett positivt budskap inför framtiden.”

Jubileumsprogrammet inleds torsdagen den 19 januari med premiären av dokumentärfilmen Quiet Triumph – How arbitration changed the world, på biografen Rigoletto i Stockholm. Filmen berättar historien om internationellt skiljeförfarande, med händelser i Sverige i förgrunden. Efter filmen fortsätter kvällen med en galamiddag på Stockholm Waterfront.

Fredagen den 20 januari är SCC värd för ett halvdags-symposium med temat Arbitrating for Peace. I samband med symposiet lanseras även en bok på samma tema. 

SCC:s hundraårsjubileum kommer att gästas av justitieminister Morgan Johansson, Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård, Arabförbundets tidigare generalsekreterare Dr. Nabil al-Aray, och många fler prominenta gäster.

Anmäl dig till jubileumsfirandet här

 

Läs mer om SCC Centennial här

Se en teaser av filmen Quiet Triumph här

 

Vid frågor, vänligen kontakta scc100@chamber.se

För sponsringsmöjligheter, vänligen kontakta Sofia Wennersten, sofia.wennersten@chamber.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här