Sök

SCC:s ordförande Kaj Hobér talar vid China Arbitration Summit

SCC:s ordförande Prof. Kaj Hobér är en av talarna på China Arbitration Summit som äger rum i Peking den 28 september. I anslutning till eventetet, den 26 september, anordnar SCC även en gemensam konferens tillsammans med CIETAC.

China Arbitration Summit anordnas av The Supreme People’s Court of the People’s Republic of China (SPC), China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) och China International Economic and Trade Arbitration Commission (CIETAC), och är det största enskilda evenemanget under China Arbitration Week. Temat för årets Summit kommer att vara " inheritance, innovation and harmonization", och diskussionen kommer att kretsa kring nya trender och aktuella frågor inom internationell och kinesiskt skiljeförfarande, liksom kring den framtida utvecklingen av fältet.

SCC ordförande Prof. Kaj Hobér talar i konferensens första session, som huvudsakligen kommer att handla om förändringar och den senaste utvecklingen inom regelverket för skiljeförfarande, bland skiljedomsregler, samt inom praxis i olika delar av världen. Här kommer man även att diskutera hur skiljedomsinstitut hanterar problem med såväl internationalisering som regionalisering i skiljeförfarande, samt hur man skapar balans mellan de två.

Eftersom CIETAC även firar 60 år 2016 kommer eventet även att ge en historisk återblick på kinesiskt skiljeförfarande utomlands.

Startsida - Kina Arbitration Summit

Program - Kina Arbitration Summit

SCC:s och CIETAC:s konferens den 26 september

Den 26 september anordnar SCC och CIETAC en gemensam konferens med fokus på skillnader inom och likheter mellanskiljeförfarande i Sverige och Kina. På eventet hålls även en så kallad mock arbitration, med svenska och kinesiska jurister och skiljemän.

Program och registrering - SCC/CIETAC 26 september

Läs mer om det historiska bandet mellan Kina och Sverige inom skiljeförfarande

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här