Sök

Svensk-kazakiska seminarier i Astana och Almaty

I år firar Kazakstan 25 år av självständighet. Under åren har ett stort antal investerings- och kommersiella tvister relaterade till Kazakstan lösts genom skiljeförfarande i Stockholm. Den 29 och 30 november bjuder SCC tillsammans med Mannheimer Swartling och Grata internationell, in till seminarier i Astana och Almaty för att fira ett kvarts sekel av effektiv och fredlig tvistlösning.

De diplomatiska förbindelserna mellan Kazakstan och Sverige upprättades 7 april 1992, ungefär sex månader efter det att Kazakstan blev självständigt den 16 december 1991. Sedan 2001 har 28 tvister som tagits till SCC för lösning involverat kazakiska parter, varav 23 har inkommit efter 2005. Dessa tvister har berört många olika branscher, med ett särskilt fokus på energi- och naturresurs-relaterade tvister (som till exempel olja, gas och gruvdrift), och har bidragit till uppkomsten av det nära band som idag finns mellan skiljedomssamfunden i Sverige och Kazakstan.

Seminarierna den 29 och 30 november kommer att innehålla presentationer av innovativa funktioner i SCC:s föreslagna nya skiljedomsregler, men även interaktiva fallstudier som involverar mock arbitrations om klausulförhandlingar och skiljeförfarandeprocessen hos SCC, samt diskussioner om utvecklingen inom kazakisk skiljemannarätt.

Talare:

Registering till eventet görs senast 28 november 2016.

Se programmet här

Inbjudan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här