Lanseringen av biografin om Gunnar Lagergren

Den 16 maj 2017 deltog cirka 70 gäster på lanseringen av Gunnar Lagergrens biografi, Skiljedomens ädla konst – internationell domare för handel, fred och mänskliga rättigheter. Bland gästerna återfanns medlemmar från familjen Lagergren, ett flertal erfarna svenska jurister och näringslivsprofiler samt Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare för FN.

SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson är initiativtagare till boken och presenterade hur boken kommit till samt författare Anders Johnson. Anders har en lång erfarenhet av svensk historia och har skrivit ett flertal böcker om andra betydande svenska personligheter. Annette talade om Gunnar och Nina Lagergrens livshistoria som var en inspiration för filmen The Quiet Triumph – How Arbitration Changed the World och om hur Gunnar har varit starkt bidragande till att sätta Sverige på kartan när det gäller internationella skiljeförfaranden.

Även SCC:s ordförande Kaj Hobér, som har arbetat med Gunnar, höll ett tal om Gunnar Lagergrens betydande för skiljedomsrätt. Inte minst i Taba-målet där Gunnar Lagergren ledde ett skiljeförfarande som resulterade i en fredlig lösning på en lång och komplicerad gränskonflikt mellan Egypten och Israel.

Den sista talaren var Bengt Lagergren, Gunnars son. Han och resten av familjen var mycket delaktiga i författandet av boken och bidrog med mycket material. Bengt förklarade att boken fått familjen att lära sig mer om Gunnar och var mycket glada att SCC och Anders möjliggjort att hans livsgärning nu är dokumenterad för allmänheten.

Boken finns nu att köpa hos Adlibris och Akademibokhandeln.

Köp boken här.

Läs Kaj Hobérs minnestext om Gunnar Lagergren här.

Bilder nedan: Foto: Therese Jahnson.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här