SCC Centennial: lunch med SWAN och ArbitralWomen

I samband med SCC:s hundraårsfirande anordnade ArbitralWomen, SWAN och Roschier gemensamt en paneldiskussion på temat omedvetna fördomar.

 

SWAN:s styrelseledamöter Sandra Hein Kaznova (Hammarskiölds & Co) och Pamela Lannerheim Angergård (Ramberg) välkomnade de cirka 90 deltagarna som deltog i evenemanget. De överlämnade sedan ordet till finska skiljemannen Carita Wallgren-Lindholm (Lindholm Wallgren Advokatbyrå), som delade med sig av anekdoter som hon samlats på sig under hennes många år som skiljeman i Norden.

Gisela Knuts och Eva Storskrubb (Roschier) fortsatte diskussionen genom att presentera statistik på obalansen mellan könen när det kommer till utseenden av skiljemän och inom juridiken i allmänhet. SCC:s vice ordförande Patricia Shaughnessy modererade sedan en livlig paneldiskussion mellan Christopher Boog (Schellenberg Wittmer), Jason Fry (Clifford Chance), Mark Lawrence (Macfarlanes) och SCC:s styrelseledamot Andrea Menaker (White & Case).

Paneldeltagarna gav sin syn på, och lade fram sina rekommenderade lösningar för att hantera omedvetna fördomar, för såväl kön som för ett bredare spektrum av mångfald. En viktig punkt som diskuterades var att medan byråer, där partnerpositionerna domineras av män, tycks ha problem med att behålla kvinnliga talanger, syns en viss dominans av kvinnor bland positionerna på skiljedomsinstitut. Paneldeltagarna betonade vikten av att undvika att "könsroller" skapas inom skiljeförfarandeyrket.

Eventet sponsrades av Roschier.

Efter eventets slut fortsatte deltagarna till SCC:s filmpremiär av “Quiet Triumph: How arbitration changed the world” på Rigoletto, följt av en galamiddag på Stockholm Waterfront.

Fler event
SWAN anordnar den 9 februari ett seminarium om förhörsteknik. Evenemanget, som kommer att hållas i Stockholm (på svenska), är gratis och öppet för män och kvinnor.

Se mer information här

SWAN och ArbitralWomen luncheon

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här