SCC föreläser om investeringstvister

SCC kommer att hålla en endagskurs vid den elfte Executive Energy Training Programme for Young Professionals: Investment Arbitration Masterclass som arrangeras av International Energy Charters sekretariat senare i höst.

Detta är tredje gången SCC medverkar i Executive Energy Training Programme. I år kommer konferensen att fokusera på praktikaliteter rörande investeringstvister och kommer att äga rum den 6 – 8 november 2017 vid Energy Charters sekretariat i Bryssel.

Som en del av hela konferensen kommer SCC att anordna en endagskurs om investeringstvister. SCCs jurister Natalia Petrik och Alison Tibell kommer att delta i två olika paneler som kommer att diskutera nämndens konstitution och inledandet av förfarandet. Målet är att, på ett praktiskt sätt, guida deltagarna genom huvudstadierna av en typisk investeringstvist vid SCC.

Efter avslutad kurs ska deltagarna ha fått en god förståelse, know-how och de färdigheter som krävs för att, på ett självsäkert manér, kunna hantera processen runt en investeringstvist.

SCC är ett av tre möjliga forum för investeringstvister vid Energy Charter Treaty (ECT). Över åren har SCC samarbetat med sekretariatet för Energy Charter och anordnat ett flertal evenemang.

Läs mer om International Energy Charter här.

Se hela programmet här.

Registrera er här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här