Stockholm Treaty Lab: Meet the Jury

Tävlingen fortskrider med sju nya lag som har registrerat sig inom loppet av två veckor efter att registreringen öppnade. Vilka kommer att döma bidragen?

Fem experter inom internationell rätt, nationalekonomi och klimatvetenskap har anslutit sig till Stockholm Treaty Lab Prize jury.

David Rivkin är ordförande för Debevoise & Plimpton’s International Dispute Resolution Group och tidigare chef för International Bar Association. Han är konsekvent rankad som en av världens bästa skiljemän.

Per Klevnäs är partner vid Material Economics i Stockholm. Han har en omfattande internationell och svensk erfarenhet som konsult inom energi, miljö och klimat.

Annette Magnusson är generalsekreterare för Skiljedomsinstitutet vid Stockholms Handelskammare. Hon är en frekvent återkommande talare inom internationella skiljeförfaranden och framväxten av juridiska tjänster världen över.

Michael Lazarus är chef för U.S Center of the Stockholm Environment Institute. Han har över 20 års erfarenhet av energi- och miljöanalys.

M Sornarajah är professor i juridik vid National University of Singapore. Han var tidigare chef för University of Tasmania och har en omfattande erfarenhet av internationell rätt.

Läs mer om juryn här.

Om tävlingen

Stockhom Treaty Lab Prize förväntas attrahera tvärvetenskapliga lag från hela världen. Lagen kommer att tävla om att ta fram ett fördrag som har störst möjlighet att öka antalet gröna investeringar. Det vinnande bidraget kommer att bli presenterat för intressenter på en hög nivå i ett globalt sammanhang.

undefined

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här