Stockholm Treaty Lab samarbetar med HeroX

The Stockholm Treaty Lab Prize är en innovationstävling och är en del av SCC:s arbete som syftar till att anpassa internationell skiljeförfarande till en hållbar framtid. Labbet kommer att genomföra tävlingen tillsammans med HeroX.

Tanken bakom Treaty Lab är inspirerad av det uppenbara behovet av enorma investeringar, över nationsgränserna, för att bekämpa klimatförändringen - bland annat genom förnyelsebar energi, energieffektivitet, smart grid och hållbart jordbruk. Trots behovet finns det idag inga internationella instrument som specifikt riktar sig mot att främja och öka dessa investeringar.

Labbet välkomnar kunniga, inspirerade och framåtsträvande lag från alla relevanta discipliner för att författa ett internationellt avtal som ökar gröna investeringar. Ett storslaget pris kommer att delas ut till det lag som bereder det mest innovativa och genomförbara avtalet.

Stockholm Treaty Lab Prize ingår nu som en av utmaningarna på HeroX. HeroX är en plattform där utmaningar kan skapas för att lösa olika problem - och innovatörer från hela världen kan tävla för att presentera a banbrytande innovation.

Stockholm Treaty Labs hemsida kommer att lanseras under den kommande veckan, www.stockholmtreatylab.org.

 


undefined   undefined

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här