Stockholm Treaty Lab – vad händer härnäst?

Registreringen för att tävla i Stockholm Treaty Lab Prize stängde den 31 oktober 2017. Vad händer härnäst?

När registreringen stängde hade 42 lag anmält sig för att tävla om priset. Stockholms Treaty Lab sidan på HeroXs plattform har attraherat över 250 innovatörer som tillsammans representerar 25 länder på 4 kontinenter.

Under registreringsperioden hade innovatörer intresserade av att tävla om priset möjlighet att bilda lag tillsammans med andra personer med rätt kunskap, exempelvis inom internationell rätt och miljöförändringar. Att bygga ett multidisciplinärt lag var en väntad svårighet men det har nu visat sig vara möjligt att göra.

De registrerade lagen kommer nu att påbörja formuleringsprocessen. Inlämningen kommer att bestå av tre delar; texten till modellfördraget, argumentation för hur det möter tävlingens kriterier samt en kort presentation av det tävlande laget.

Lagen kommer att ha fyra månader på sig att färdigställa deras bidrag innan deadline för inlämning infaller den 28 februari 2018. Efter deadlinen kommer juryn att inleda sitt arbeta med att bedöma vilket bidrag som bäst möter tävlingens bedömningskriterier.

Resultatet kommer att meddelas i maj 2018. Det vinnande laget kommer att ges möjligheten att presentera deras bidrag på ett sidoevent till FNs generalförsamling i New York i september 2018.

Läs mer om innovatörerna på Stockholm Treaty Lab här.

Läs berättelser om några av de tävlande lagen här och här.

Läs mer om priset här.

 

Se infografiken till tävlingen nedan.

undefined

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här