The Quiet Triumph nu officiellt lanserad

Den 24 februari anordnade SCC tillsammans med Miltton Labs en filmvisning av dokumentären The Quiet Triumph – How Arbitration Changed the World på Grand Sveavägen i Stockholm. I samband med biovisningen lanserades även filmen internationellt och är nu tillgänglig att streama för allmänheten.

Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut fyller 100 år 2017. Den 19 och 20 januari firades detta med premiärvisning av filmen The Quiet Triumph på biograf Rigoletto i Stockholm. Dokumentären av Martin Borgs berättar historien om internationellt skiljeförfarande, och dess betydelse för global handel och fredlig konfliktlösning mellan stater. I en tid av ökad polarisering spås behovet av neutrala arenor för att lösa tvister mellan såväl internationella företag som stater att öka, och är en fråga som är mer aktuell än någonsin.

Under visningen förra veckan presenterade SCC:s Generalsekreterare Annette Magnusson och filmproducent Martin Borgs tillsammans bakgrunden till filmen. På scenen var även Christofer Fjellner, Europaparlamentariker, som talade om vikten av skiljeförfarande och internationell handel.

I publiken fanns bland annat politiker, opinionsbildare, journalister och skribenter på sociala medier.

The Quiet Triumph går nu ut på världsturné till bland annat USA, Ryssland och Kina.

Klicka här för att se filmen

Läs mer om filmen här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här