Gemensamt initiativ i Ryssland: Swedish Law Day

Den 23 oktober anordnas för första gången konferensen Swedish Law Day i Moskva. Initiativet syftar till att bygga vidare på och utöka banden mellan svensk och rysk rätt genom att skapa en plattform för ett öppet utbyte av idéer och erfarenheter. SCC-ordföranden Kaj Hobér är en av talarna.

Under åren har ett stort antal Rysslandsrelaterade kontrakt reglerats av svensk lag. Som ett resultat har många ryska jurister kommit i kontakt med svensk lag och utvecklat band med sina svenska motparter.

Swedish Law Day arrangeras av Swedish Arbitration Association, Young Arbitrators Sweden, SCC samt flera av de ledande svenska advokatbyråerna. Swedish Law Day är en mötesplats för ryska jurister som vill få en djupare förståelse av svensk handelsrätt och träffa sina svenska motparter.

Programmet bjuder på erfarna och namnkunniga jurister och advokater från både Sverige och Ryssland, paneldebatter samt presentationer och mock arbitrations i syfte att belysa relevanta och aktuella affärsrättsliga frågor.

Talare är: Kaj Hobér, James Hope, Alexander Komarov, Kristoffer Löf, Bo GH Nilsson, Polina Permyakova, Christina Ramberg, Fredrik Ringquist, Anders Reldén, Per Runeland, Pontus Scherp, Rikard Wikström-Hermansen, Roman Zykov och Anna-Maria Tamminen.

Läs hela programmet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här