Global exponering för vinnarna av Stockholm Treaty Lab prize

Det vinnande laget av Stockholm Treaty Lab Prize kommer att tillkännages våren 2018 och ges möjlighet att presentera sitt bidrag på evenemang i prominenta globala forum: FNs generalförsamling och World Economic Forum.

Förra året lanserade SCC, tillsammans med partners, en crowdsourcing-tävling; Stockholm Treaty Lab Prize. Initiativet är en del av SCCs arbete med att inkludera internationella skiljeförfaranden i en hållbar framtid.

Priset kommer att tilldelas det lag vars bidrag är innovativt och användbart och som vid ett implementerande skulle ha potential att uppmuntra gränsöverskridande investeringar i hållbar utveckling, bland annat inom lågkoldioxidprojekt och teknologi.

Sedan tävlingen öppnade i juni 2017 har Stockholm Treaty Lab attraherat innovatörer från hela världen. När tävlingen stängde hade 43 lag anmält sig för att tävla i denna crowdsourcing-tävling. Lagen består av cirka 270 innovatörer från fyra kontinenter och över 25 länder.

Det vinnande laget kommer att utses under våren 2018 och ges möjlighet att presentera sitt bidrag i flera globala forum. Det första är i New York på ett event organiserat i samarbete med Columbia Center for Sustainable Investment i samband med FNs generalförsamlings 73e sammankomst i september 2018.

Further, in January 2019, the winning team will travel to Davos, Switzerland, to make a presentation at Swedish Lunch, an event organized within the annual meeting of the World Economic Forum.

I januari 2019 kommer det vinnande laget också att resa till Davos, Schweiz, för att hålla en presentation vid Swedish Lunch, ett event organiserat i samband med det årliga mötet World Economic Forum.

Utöver dessa två evenemang kommer Wolters Kluwer International att göra en kortfilm om det vinnande laget och deras bidrag, i samma anda som the första filmen som introducerade Stockholm Treaty Lab.

Läs mer om Stockholm Treaty Lab här

Läs mer om innovatörerna här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här