Stockholm Treaty Lab-turné fortsätter till COP 24

De vinnande lagen i Stockholm Treaty Lab var på COP 24 för att presentera sina idéer om hur man främjar gröna investeringar.

SCC:s initiativ Stockholm Treaty Lab är en global innovationstävling som crowdsourcar internationell lag för att främja investeringar i begränsningar av och anpassningar till klimatförändringar. Upplagan för 2017/2018 avslutades under sommaren, och juryn meddelade att två lag prisades för sina unika idéer i sina föreslagna modellavtal: The Creative Disrupters and Team Innovate.

Som pris får de vinnande lagen möjlighet att deltaga i flera globala forum för att presentera sina idéer. De började turnén i september 2018 i New York, där de deltog på en konferens i anslutning till FN:s generalförsamling. Turnén fortsatte sedan till Paris Peace Forum i november 2018, ett globalt evenemang initierat av Frankrikes president Emanuel Macron.

Det sista stoppet 2018 var COP 24 i Katowice, Polen. Den 6 december 2018 deltog de vinnande lagen i International Chamber of Commerce Business and Industry Day på COP 24 på temat “Increasing Climate Ambition”. I en panel, arrangerad tillsammans med SCC, framförde Lourdes Sanchez från Creative Disrupters och Amelia Keene från Team Innovate huvudidéerna bakom sina modellavtal.

 

Träffa de vinnande lagen här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här