The Quiet Triumph till Madrid och Milano

SCC:s jubileumsfilm “The Quiet Triumph – How Arbitration Changed the World” fortsätter sin resa runt om i världen. Den 24 september visas filmen i Milano i samarbete med Legance Milan, ICC Italia och CAM. Några dagar senare, den 27 september, har dokumentären spansk premiär när den visas vid ett event i samarbete med Club Espagnol de Arbitraje (CEA) i Madrid.

Visningen i Milano inleds med ett seminarium med inriktning på skiljeförfarande och The Rule of Law och dess fredsbevarande funktion, följt av en presentation av filmen av SCC:s jurist Natalia Petrik och SCC:s hedersordförande Ulf Franke, där den senare även medverkar i filmen.

Program

I Madrid följs filmvisningen av seminariet ”How to triumph in the future”, en diskussion kring dagens utmaningar inom branschen, och exempel på smarta initiativ, t ex The Treaty Lab.

Program

Om filmen:
Quiet Triumph – How Arbitration Changed the World berättar historien om internationellt skiljeförfarande och dess betydelse, med händelserna i Sverige i förgrunden. Den innehåller intervjuer med många av de personer som deltog i de avgörande händelser som gjorde Sverige till en världsledande nation för internationella tvister; personer från vitt skilda bakgrunder men med ambitionen att göra gott för den värld i vilken de verkade.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här