Internationell målgrupp för Swedish Arbitration Portal

Mer än 8 300 internationella användare besökte The Swedish Arbitration Portal förra året. Portalen, som lanserades i maj 2012, är en gratistjänst som tillhandahåller engelska översättningar av svenska domar som rör skiljeförfarande.

The Swedish Arbitration Portal innehåller domar, från samtliga domstolsinstanser i Sverige, relaterade till svenska och internationella skiljeförfaranden.

Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut står bakom portalen som ger fri tillgång till de översatta domarna. 

Syftet med portalen är att göra svensk rättspraxis tillgänglig för en internationell publik. De inofficiella engelska översättningarna av domarna som finns tillgängliga på portalen tillhandahålls av SCC, med medverkan av yrkesverksamma inom skiljeförfarande i Sverige.

Portalen uppdateras kontinuerligt med nya domar. Om ett mål du letar efter saknas – meddela oss genom e-post till arbitration@chamber.se, så ser vi till att översätta och publicera domen.

 

Alltsedan portalens lansering har dess användande ökat och idag har portalen en global räckvidd. Förra året var USA, Ryssland och Storbritannien de tre länder som portalen fick flest internationella besökare ifrån.

Topp tio - besökare per land

Portalen kan nås genom SCC:s webbplats, sccinstitute.se/.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här