COVID-19: Internationella skiljedomsinstitutioner för samarbete och digitala alternativ

Tolv internationella skiljedomsinstitutioner, varav Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut är en, publicerar i dag ett gemensamt uttalande där vikten av samarbete understryks och användning av digitala verktyg starkt uppmuntras.

För att främja en fortsatt hantering av internationella tvister och se till att parter i pågående skiljeförfaranden får sin sak prövad i tid publicerar idag tolv internationella skiljedomsinstitutioner ett gemensamt budskap med fokus på samarbete och värdet och digitala alternativ.

–  En pågående tvist är en stor belastning för många företag och i utmanande tid är det kanske ännu viktigare att tvistlösning kan ske effektivt och inte hindra företagets utveckling och fortsatta affärer, säger SCC:s generalsekreterare Annette Magnusson.

–  Många parter och skiljedomar har vänt sig till institutionerna för riktlinjer om hur de ska hantera den uppkomna krisen i pågående skiljeförfaranden.  Det här är ett sätt för oss från institutionernas att visa att vi står redo att bistå skiljedomare och parter att försöka lösa de praktiska problem som kan uppstå längs vägen, men även understryka vikten av fortsatt effektivitet.

Det gemensamma uttalandet blickar också framåt och avslutas med följande text:

“By jointly enabling international arbitration to deliver some degree of certainty in a volatile economic climate, we seek to jointly contribute to a world better prepared to meet the challenges of the post-corona crisis.”

 

Läs hela uttalandet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och våra eventutskick här